VVD+Drenthe+wil+jacht+op+roeken+en+marters
Nieuws
© www.deroek.nl

VVD Drenthe wil jacht op roeken en marters

Roeken en steenmarters kunnen volgens VVD-Statenlid Jan Luuk Stel in Drenthe van de lijst met beschermde diersoorten.

Stel heeft een motie ingediend, waarbij Gedeputeerde Staten worden gevraagd het verbod op de bestrijding van steenmarters en roeken aan te passen. Deze diersoorten zijn al lang niet meer bedreigd.

Daarbij zorgen ze in grote delen van Drenthe voor aanzienlijke overlast, stelt het Statenlid. 'Als diervriendelijke bestrijding niet werkt, moet het mogelijk zijn om overlast gevende dieren beter te bestrijden.'

Maatregelen

De roep om meer rigoureuze maatregelen is afkomstig uit gemeente Borger-Odoorn. Daar loopt de overlast van zowel roeken als steenmarters steeds meer op. Volgens de VVD is er ruimte om de bescherming per provincie aan te passen. In niet in elke provincie is de overlast gelijk.

'Wij willen dat de provincie een lobby start in de richting van de staatssecretaris. Zodat naast de roek ook de steenmarter van de lijst wordt gehaald', geeft Stel aan. Hij vindt daarbij dat onder alle omstandigheden respect voor het dier het uitgangspunt moet blijven.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
Meer weer