Minder transport door klapkrat groente en fruit

De groente- en fruitsector verwacht tot 2018 2,1 miljoen minder transportkilometers te maken door het gebruik van klapkratten, meldt GroentenFruit Huis.

Minder+transport+door+klapkrat+groente+en+fruit
© Euro West

Van de bananendozen wordt 10 procent vervangen door meermalige kratten. Verder wordt 10 procent minder kunststof gebruikt per consumentenverpakking.

Deze ambities zijn vastgelegd in 'Brancheplan Verduurzaming Verpakkingen - sector teelt en groothandel verse groenten, fruit en paddenstoelen'. Dat heeft GroentenFruit Huis woensdag bekend gemaakt.

Duurzaamheidsstrategie

Dit plan, van en voor de productie- en afzetketen van verse groente en fruit, is onderdeel van de duurzaamheidsstrategie van de groente- en fruitsector.

In de duurzaamheidsstrategie is naast energiebesparing en reductie van gewasbeschermingsmiddelen, duurzaam verpakken een belangrijke drijfveer voor keten brede innovaties van teler tot retailer.

Ademen

Vanuit het oogpunt van hygiëne, tegen gaan van verspilling en behoud van kwaliteit kan een verpakking een waardevolle bijdrage leveren. De juiste combinatie van verpakking en product kan de houdbaarheid met dagen verlengen.

Groenten en fruit blijven na het oogsten 'ademen'; zuurstof gebruiken en kooldioxide uitstoten. Door de juiste verpakking kan de ademhaling en de veroudering van het product worden geremd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer