Subsidieregeling stal, mest en GPS open

De investeringsregelingen voor duurzame stallen, precisielandbouw en mestbewerkingsinstallaties zijn weer opengesteld. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

Subsidieregeling+stal%2C+mest+en+GPS+open
© Twan Wiermans

Boeren kunnen deze maand een aanvraag indienen voor diverse investeringsregelingen. Dat zijn: investeringen in integraal duurzame stallen en houderijsystemen, mestbewerkingsinstallaties en landbouwapparatuur met GPS en verduurzaming bewaarplaatsen.

In totaal is 26,8 miljoen euro beschikbaar voor de drie regelingen. Voor investeringsregeling integraal duurzame stallen is 9,5 miljoen euro beschikbaar. Aanvragen van pluimveehouders komen voor het eerst in aanmerking voor deze regeling.

Tegemoetkoming

De subsidie bedraagt 45 procent van de meerkosten van de investering tot een maximum van 250.000 euro. Bij investeringen in mestbewerkingsinstallaties komt de koop en installatie van de apparatuur voor 25 procent voor een tegemoetkoming in aanmerking.

Daarbij geldt een maximum van 50.000 euro. Investeringen in GPS apparatuur en verduurzaming van bewaarplaatsen worden voor 30 procent gesubsidieerd met een maximale subsidie van 50.000 euro. Het minimale investeringsbedrag is 15.000 euro.

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 maart 2014 via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar zijn ook de aanvullende voorwaarden te vinden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer