Niet beregenen Peel Maasvallei

Venlo - Waterschap Peel en Maasvallei heeft een algeheel beregeningsverbod vanuit oppervlaktewater afgekondigd. Het verbod geldt sinds afgelopen donderdag voor Noord- en Midden-Limburg.
Het waterschap laat weten dat op dit moment weliswaar een groot tekort aan neerslag is, maar dat er nog geen grote problemen worden verwacht. Het verbod is ingesteld om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en om voldoende watervoorraad te behouden voor de komende droge periode.
Het verbod geldt niet voor kapitaalintensieve bedrijfsmatige teelten zoals fruit, groenten, bloemen- en planten en boomteelt.
Een aantal beken is standaard uitgezonderd van het verbod, omdat die in de regel voldoende afvoer hebben: de Niers, de Swalm, de Heukelomsebeek (het deel tussen de Maas en de stuw aan de Zeedijk), de Eckeltsebeek (tussen de Maas en de Spitsbrug), de Neerbeek (tussen de Maas en Winkelmolenstuw), de Oostrumsche Beek (tussen de Maas en de watermolen aan de Sint Wilbertsweg in Geysteren) en de Boschmolenplas.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer