NAJK: logische keuze voor fosfaatrechten

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) verwelkomt de brief van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) aan de Tweede Kamer over productiebegrenzende maatregelen in de melkveehouderij.

NAJK%3A+logische+keuze+voor+fosfaatrechten
© NAJK

In deze brief kondigt Dijksma een systeem van fosfaatrechten aan voor de melkveehouderij, waarbij de staatssecretaris mee gaat in het ontwerp van het NAJK.

'Ingrijpen door de overheid is noodzakelijk gebleken,' zegt Koen Bolscher, NAJK-bestuurder met de portefeuille melkveehouderij.

Duidelijkheid

'We hebben daarom de regie moeten nemen in de keuze voor dit systeem van fosfaatrechten', verzekert Bolscher. 'We zijn blij dat Dijksma dat ook heeft ingezien. Voor melkveehouders is er nu eindelijk duidelijkheid.'

'Duidelijkheid voor de ondernemers over het systeem, de referentiedatum en de kaders waarbinnen ruimte wordt gegeven voor ondernemerschap en vakmanschap binnen de fosfaatkringloop.'

Uitwerking

Een aantal punten vereist volgens de NAJK-bestuurder uitwerking, zoals afroming en verhandelbaarheid van de fosfaatrechten binnen de sector.

'Wij zullen daar als NAJK aan bijdragen volgens ons eerder geformuleerde standpunt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer