Melkprijzen+blijven+licht+dalen
Nieuws
© Jan van Liere

Melkprijzen blijven licht dalen

De berekende voorschotmelkprijzen komen voor mei dit jaar uit op gemiddeld 30,83 euro per 100 kilo melk. Dit is opnieuw een lichte daling, zo blijkt uit het maandelijkse melkprijzenonderzoek van LTO-vakgroep Melkveehouderij.

Volgens samensteller Willem Koops van ZuivelNL gaat het om een daling van 0,34 euro per 100 kilo melk ten opzichte van de prijs van april. Vergeleken met mei vorig jaar betreft het een daling van 7,68 euro per 100 kilo, een vermindering van bijna 20 procent.

Het Finse zuivelconcern Hämeenlinnan Osuusmeijeri en het Italiaanse Granarolo houden de melkprijzen van gemiddeld bijna 31 euro nog enigszins op de been. 'Als we de melkprijzen van deze ondernemingen buiten beschouwing laten, dan ligt het gemiddelde net onder de 30 euro: 29,94 euro per 100 kilo', stelt Koops.

De berekende melkprijzen van de Franse zuivelondernemingen, Dairy Crest uit Groot-Brittannië en ook Royal FrieslandCampina (RFC) liggen nog boven de 31 euro. Het Deense zuivelbedrijf Arla scoort net daaronder: 30,75 euro.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer