Lichte+daling+melkprijzen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lichte daling melkprijzen

De berekende voorschotmelkprijzen voor april zijn licht gedaald ten opzichte van maart. Dat stelt Willem Koops van ZuivelNL.

Melkprijzenanalist Willem Koops van ZuivelNL maakt de maandelijkse melkprijsvergelijking in opdracht van LTO-vakgroep Melkveehouderij. De berekende voorschotmelkprijzen komen in april uit op gemiddeld 31,44 euro per 100 kilo standaardmelk.

Dat komt neer op een daling van 0,26 euro ten opzichte van de vorige maand, geeft hij aan. 'En ten opzichte van april 2014 gaat het om een daling van 7,66 euro.' Omgerekend gingen de prijzen bijna met 20 procent onderuit.

Twijfelachtig

Koops noemt de kleine gemiddelde daling van de melkprijzen in april niet opvallend. 'Meestal dalen de melkprijzen in het voorjaar. Daarna stijgen ze vanaf mei weer.'

Maar of dat laatste dit jaar ook gaat gebeuren, noemt de analist zeer twijfelachtig. 'Op de zuivelmarkt is sprake van een aanhoudend prijsdruk. FrieslandCampina en Arla hebben vanaf mei en juni prijsverlagingen aangekondigd.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer