Schreijer%3A+ggo%2Dvoorstellen+EU+onwerkbaar
Nieuws
© niet bekend, vrij van rechten

Schreijer: ggo-voorstellen EU onwerkbaar

De voorstellen van de Europese Unie (EU) om genetisch aangepaste gewassen te verbieden, zijn onwerkbaar. Dat vindt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer – Pierik.

Het verbod op de import en het vervoer van genetisch aangepaste gewassen komt er volgens Schreijer op neer dat fabrikanten allerlei ingrediënten voor veevoer moeten gaan scheiden.

'Zo moeten aparte stromen komen voor genetisch aangepaste gewassen.'

Onwerkbaar

Dat is onwerkbaar en fnuikend voor de veevoedersector, stelt Schreijer. 'Dit ggo-voorstel van de Europese Commissie schaadt de sector, afhankelijke transporteurs, handelaars en ook de hele Europese gedachte van één interne markt.'

Een goede veevoedersector vormt in haar ogen de basis voor een gezonde en sterke landbouwsector, met zijn onmisbare familie- en gezinsbedrijven.

'Zonder landbouw en aanverwante economische activiteiten in Europa raken we veel te afhankelijk van andere landen en grote multinationals. Bovendien is de agrofoodsector de drijvende kracht achter het broze economische herstel.'

Omzet

De omzet van de Nederlandse dier- en veevoedersector groeit al jaren snel, tot maar liefst 5,9 miljard euro in 2012. De sector verschaft werk aan bijna zesduizend werknemers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer