Oplossingen voor verdichting door bodemdruk

De Biologische Velddag op woensdag 24 juni op de Broekemahoeve in Lelystad staat in het teken van bodem, water en techniek. Er is aandacht voor onderzoek in granen, quinoa, resistente aardappelrassen, soja, diverse grasklavermengsels en groenbemesters. In aardpeer en knolselderij ligt een demo met een beheermethode voor wortelvlieg.
PPO presenteert resultaten van jarenlang onderzoek naar de effecten van weerbare systemen als de strokenteelt, vaste rijpaden en niet-kerende grondbewerking op verdichting door bodemdruk.
Bezoekers die hun eigen bodem willen laten analyseren door specialisten, kunnen een grondmonster meenemen voor meting van het actieve organischestofgehalte. De demonstraties van nieuwe machines betreft intrarijweeders, een compostzaaier, kistenreiniger, loofbrander, een autonome machine en een drone voor het vroegtijdig opsporen van ziekten.
Voorafgaand aan de activiteiten op de proefvelden vanaf 14 uur organiseert Agrifirm voor veehouders vanaf 10.15 uur een symposium over ruwvoerproductie. De organisatie van de hele dag is in handen van Centrum Biologische Landbouw, DLV Plant, Agrifirm, Louis Bolk Instituut en Wageningen UR.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer