Forse+toename+duurzame+rundveestallen
Nieuws
© Qwinpro

Forse toename duurzame rundveestallen

Het aantal gecertificeerde Nederlandse rundveestallen is in 2014 fors toegenomen. Vooral de melkveehouderij investeert in een duurzame stal. Dat meldt de website Duurzaam Bedrijfsleven.

In 2014 bouwden 320 melkveehouders een stal volgens de richtlijnen van de Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV). Melkveehouders ontvingen bijna de helft van het aantal ontwerpcertificaten dat vorig jaar is uitgegeven, volgens Stichting Milieukeur.

Volgens de stichting is de toename deels te verklaren door de afschaffing van het melkquotum. Melkveehouders hebben zich voorbereid op uitbreiding van de veestapel. Ook hebben boeren bestaande stallen vervangen door een duurzamer onderkomen.

Varken en pluimvee

Het aantal ontwerpcertificaten voor varkens- en pluimveehouderijen nam in 2014 juist af. Die bedrijven stapten al eerder over volgens het bericht. Voor die sectoren werd in 2013 al strengere wetgeving voor dierhuisvesting van kracht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer