Rotterdam+zoekt+agrari%C3%ABrs+voor+masterclass
Nieuws
© Markthal

Rotterdam zoekt agrariërs voor masterclass

Gemeente Rotterdam zoekt boeren en tuinders uit de regio die rechtstreeks voedselproducten willen afzetten in de stad voor een serie masterclasses.

De gemeente zoekt vooral ondernemers die de verbinding zoeken met de stedelijke consument en die plannen hebben tot ketenverkorting of hier al mee gestart zijn. Steeds meer voedselproducenten uit de Rotterdamse regio zoeken het contact met de stad voor de rechtstreekse afzet, beseft de gemeente.

Om korte ketens te doen slagen, organiseren de gemeenten Rotterdam, Midden-Delfland en Krimpenerwaard en LEI Wageningen UR een internationale masterclass over dit onderwerp.

Korte ketens

In vier bijeenkomsten kunnen agrariërs en andere voedingsproducenten onder deskundige begeleiding ontdekken welk potentieel een korte keten heeft voor hun bedrijf.

De organisatie verwacht van deelnemers dat zij openstaan voor veranderingen in hun bedrijfsvoering en dat zij bereid zijn tijd vrij te maken voor het doen van opdrachten buiten de bijeenkomsten om.

Expo Milaan

De vier bijeenkomsten zijn op verschillende locaties op 17 juli, 28 augustus, 10 oktober en 20 november. Eind september gaat het gezelschap vier dagen naar de World Expo in Milaan.

De gemeente zoekt twintig deelnemers uit de gebieden Midden-Delfland, Westland, Lansingerland, Krimpenerwaard, Hoeksche Waard, Alblasserwaard en Goeree-Overflakkee en let op spreiding per sector en gebied.

De aanmeldingen moeten 3 juli binnen zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer