IGC verhoogt oogstprognose tarwe

Het International Grain Council (IGC) heeft de prognose voor de wereldwijde tarweoogst voor het seizoen 2015-2016 positief aangepast met 10,3 miljoen ton.

IGC+verhoogt+oogstprognose+tarwe
© Nieuwe Oogst

De verwachte oogst komt nu op 715,1 miljoen ton. Afgelopen seizoen is wereldwijd 721,5 miljoen ton tarwe geoogst.

RVO meldt in het weekbericht granen dat bij een geraamd verbruik dat gelijk is aan de productie de theoretische voorraad gelijk blijft op 199,6 miljoen ton. Dit is voldoende voor 14,5 weken wereldconsumptie.

Stijgende noteringen

Ondanks de goede oogstprognoses en de hoge voorraden stegen de tarwenoteringen deze week toch op de internationale markten. Voor voertarwe op levering in september steeg de notering op de Matif in Parijs van 176 euro naar 183 euro per ton.

Volgens RVO is dit onder meer een gevolg van actieve speculanten en een iets gunstiger dollarkoers. Ook speelt een rol dat Rusland vanaf 1 juli weer een uitvoerbelasting gaat invoeren om meer tarwe in eigen land te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
 • Vrijdag
  13° / 9°
  90 %
Meer weer