Prognose tarweoogst behoudend

Het International Grains Council (IGC) gaat in een eerste prognose uit van een wereldtarweoogst van 705 miljoen ton voor het seizoen 2015-2016.

Prognose+tarweoogst+behoudend
© Nieuwe Oogst

Deze verwachte oogst is bijna 2 procent minder dan afgelopen jaar waarvoor IGC de totale tarweoogst uiteindelijk bepaalde op 719 miljoen ton.

Het wereldtarweverbruik stijgt volgens de prognose een fractie tot 710 miljoen ton. Daarmee zal de tarwevoorraad dalen tot 192 miljoen ton en dat is goed voor 14 weken consumptie, berekent IGC.

Oekraïne

Voor komend seizoen zal de oogst van wintertarwe in Oekraïne vermoedelijk uitkomen op 21 tot 22 miljoen ton, meldt RVO in het weekbericht granen. Dat is 2 miljoen ton minder dan afgelopen seizoen.

Voornaamste reden voor de lagere oogstverwachting is de mindere conditie van de wintertarwe. De productie blijft daardoor waarschijnlijk beperkt tot 3.300 kilo per hectare, vorig jaar nog oogstten de Oekraïense tarwetelers 4.000 kilo per hectare.

Conditie wintergranen

Het landbouwministerie van Rusland gaat uit van een totale graanoogst in 2015 van 100 miljoen ton. Dat is bijna 4 procent minder dan afgelopen jaar. Analisten verwachten een nog kleinere Russische graanoogst vanwege de slechte conditie van de wintergranen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -5°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer