Positieve oogstprognoses voor tarwe

Op de internationale markten daalden de tarwenoteringen deze week vanwege positieve berichten over de ontwikkeling van de gewassen.

Positieve+oogstprognoses+voor+tarwe
© Nieuwe Oogst

Zowel het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) als het International Grain Council (IGC) hebben hun prognoses voor de komende graanoogst positief aangepast.

IGC verwacht zelfs graanopbrengsten wereldwijd die in de buurt komen van de recordoogst van afgelopen seizoen, meldt beursmakelaar De Vries & Westermann.

Noodweer in Texas

USDA rapporteert deze week dat van de tarwegewassen in de Verenigde Staten 45 procent er goed bijstaat. Dit ondanks het noodweer van de afgelopen periode in bepaalde teeltgebieden in Texas.

Daarnaast wordt in Rusland en Canada neerslag verwacht en ook dat heeft een positief effect op de verwachte oogstresultaten. In de nieuwste ramingen gaan IGC en USDA er nu vanuit dat de tarwevoorraden minder afnemen dan in eerdere berekeningen.

Notering Matif

Als gevolg van de positieve berichten over de tarweoogst daalde deze week op de Matif in Parijs de notering voor voertarwe op levering in september van 185 euro naar 179 euro per ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer