Boer+%26amp%3B+Natuur+ZWK+wint+Inspiratieprijs+2015
Nieuws
© Boer en Natuur ZWK

Boer & Natuur ZWK wint Inspiratieprijs 2015

Agrarische natuurvereniging Boer & Natuur Zuidelijk Westerkwartier (ZWK) heeft de Inspiratieprijs 2015 gewonnen. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken.

De prijs is ingesteld voor personen en organisaties die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor het leefbaar en beleefbaar maken van hun gebied.

In het juryrapport wordt gemeld dat Boer & Natuur ZWK deze prijs ontvangt omdat de vereniging 'zich kenmerkt door haar enthousiaste en inspirerende inzet voor het Zuidelijk Westerkwartier'.

Continue verbinding

Kenmerkend daarbij is de brede setting van de inzet waarbij continue verbinding met andere partners wordt gezocht, stelt de jury.

'Hieruit is een breed scala van activiteiten ontstaan: onder andere agrarisch natuurbeheer, maar ook is er aandacht voor educatie en cultuurhistorie.'

Belevingsfietspad

Naast een mooi beeldje ontvangt de vereniging ook een geldbedrag van 2.500 euro. Boer & Natuur ZWK bekijkt of met dit geld een 'belevingsfietspad' tussen Stad en Ommeland, in dit geval het Zuidelijk Westerkwartier, kan worden aangelegd.

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer