Landschapselementen+terug+in+Voorne%2DPutten
Nieuws
© Gemeente Hellevoetsluis

Landschapselementen terug in Voorne-Putten

Agrarische natuurvereniging (ANV) Natuurlijk Voorne-Putten gaat komende winter een groot aantal landschapselementen zoals knotbomen, houtsingels, bosjes terugbrengen in het landschap.

Natuurlijk Voorne-Putten wil zodoende de kwaliteit van het buitengebied op het eiland te verbeteren. Die zijn door intensieve landbouw grotendeels verdwenen, maar hebben een belangrijke recreatieve, cultuurhistorisch en ecologische waarde.

De agrarische natuurvereniging is daarom een actie gestart. Boeren kunnen 90 procent van de kosten voor het herstellen of aanleggen van kleine landschapselementen gesubsidieerd krijgen.

Voorwaarden

De landschapselementen moeten wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet een element zijn gelegen in het buitengebied van Voorne-Putten. Het element moet na aanleg of herstel minimaal tien jaar instant worden gehouden en moet er gebiedseigen beplanting worden gebruikt.

Boeren die interesse hebben, kunnen via Natuurlijk Voorne-Putten het deelnameformulier en aanvullende informatie verkrijgen.

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer