Maïszaai volop in gang

De inzaai van de maïs komt nu volop op gang. Heel wat deelnemers aan het maïsmeetnet van Nieuwe Oogst hebben de afgelopen week de maïs gezaaid. Sommige ondernemers wachten nog even in verband met de koude nachten.

Ma%C3%AFszaai+volop+in+gang
© Peter Roek

Biologisch melkveehouder Guido Frijns uit Margraten is zo'n teler die nog even wacht. 'Twee jaar geleden was het voorjaar ook koud. Toen heb ik moeten overzaaien. Doordat het maïszaad niet is ontsmet, moet deze direct groeien.'

Jorge Knipscheer uit Lepelstraat, debutant in het Maïsmeetnet, liet vorige week dinsdag de maïs zaaien, tussen twee nachtvorsten in. 'De bodemtemperatuur zou misschien wat hoger mogen, maar het land ligt er goed bij', vertelt hij.

De andere debutant is Jolan van Noye uit het Oost-Brabantse Escharen. Ook hij is gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe maïszaai. Woensdag was al bemest, begin deze week wil hij zaaien.

ExplOrer

Van Noye experimenteert dit jaar met het middel ExplOrer. Dit zou volgens de fabrikant de beworteling verbeteren, wat zou leiden tot een betere opname van de minerale voedingsstoffen en water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer