In april convenant Diergezondheidsfonds

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) hoopt samen met de veehouderijsectoren nog deze maand convenant Diergezondheidsfonds te ondertekenen. Dat schreef haar minister Henk Kamp gisteren in een nota aan de Tweede Kamer.

In+april+convenant+Diergezondheidsfonds
© jos thelosen

De heffingssystematiek in het Besluit heffing bestrijding dierziekten is zoveel mogelijk aangesloten bij de heffingssystematiek van de productschappen.

De heffingstarieven zijn gebaseerd op een raming van de reguliere jaarlijkse kosten voor de periode 2015-2018, blijkt uit die nota.

Webformulier

Een veehouder zal in het kader van de diergezondheidsheffing jaarlijks een voorlopige aangifte doen via een webformulier op ‘mijn.rvo.nl’. Op basis van de I&R gegevens over het voorliggende kalenderjaar berekent RVO.nl de hoogte van de voorlopige heffing.

De voorlopige aanslag wordt in het jaar daarna definitief, op basis van de daadwerkelijke gegevens rond bijvoorbeeld dieraantallen.

Vogelgriep

Verder kondigde Kamp via de nota aan dat er een plan van aanpak komt om de insleep en verspreiding van vogelgriep te voorkomen. Deze afspraak wordt in het convenant Diergezondheidsfonds opgenomen.

Op dit moment word de uitbraak van hoogpathogene vogelgriep van vorig jaar geëvalueerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer