ABN+Amro%3A+korte+keten+voegt+waarde+toe
Nieuws
© LTO Noord communicatie

ABN Amro: korte keten voegt waarde toe

Boeren en tuinders die waarde aan hun producten willen toevoegen, moeten de samenwerking zoeken in korte gesloten ketens. Dat is de rode draad in een dinsdag verschenen rapport van ABN Amro.

Rapport ‘Vers in 2020’ schetst trends waar primaire producenten, handel en verwerking en retail in de keten van vers voedsel de komende jaren rekening mee moeten houden.

Scheiding

ABN AMRO voorziet in de primaire sector een scheiding tussen producenten. Wie vertrouwen wil verdienen en waarde voor zijn producten creëren, doet er goed aan te kiezen voor samenwerking in korte, gesloten ketens.

Het rapport stelt vast dat boeren en tuinders die in open ketens blijven opereren, voornamelijk afhankelijk zullen zijn van hun kostprijs. Dan gaat het er om zo goedkoop mogelijk te produceren.

Verder in gesprek

De komende tijd wil de bank verder met betrokkenen in gesprek over de doorkijk naar 2020. Daarvoor worden bijeenkomsten georganiseerd met kleine groepen ondernemers uit de versketen.

De bevindingen uit die gesprekken worden gebruikt om na de zomer een aangescherpte versie van het rapport te publiceren, meldt Wilbert Hilkens. Hij is namens ABN Amro een van de auteurs van het rapport Vers in 2020.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer