Vooruitkijken+naar+2015
Nieuws
© nieuwe oogst

Vooruitkijken naar 2015

AgriVisie op 2015. Onder die titel bracht Nieuwe Oogst zaterdag een speciaal katern uit waarin de Nederlandse agribusiness zijn licht laat schijnen op de verwachtingen voor 2015 en de verdere toekomst.

Ook Krijn Poppe van LEI Wageningen UR komt in deze special aan het woord. De econoom constateert dat, als boeren en tuinders meer gaan verdienen, meestal ook de kosten van productiemiddelen als grond stijgen.

Verder voorziet hij nog niet direct een krimp in de glastuinbouw. Ook constateert Poppe dat de extra welzijns- en milieueisen het voor varkenshouders wel heel moeilijk maken om te blijven concurreren op kostprijs.

Kostprijs en marktmacht

LTO Nederland-voorman Albert Jan Maat gaat in zijn rol als voorzitter van de Europese boerenorganisatie COPA ook in op kostprijs en marktmacht.

Hij benadrukt dat de COPA zich ook meer gaat inzetten om te strijden tegen misbruik van voedsel in politieke en militaire conflicten.

AgriVisie bijdragen

Verder in AgriVisie op 2015 bijdragen van Agrifirm, ABN Amro, de Mechan Groep, ForFarmersHendrix, Bayer CropScience, AgriMarketeers, K+S Benelux, HAS Hogeschool, Reesink Technische Handel, Triferto, LTO Bedrijven, Anbiant Uitzendgroep, Everris, NVM en Adama Northern Europe.

ATH inspireert
ATH inspireert 11-09-2014
Mechanisatie
Mechanisatie 05-06-2014

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer