De+Crob+Rita+6685+gekroond+tot+Miss+Betuwe
Nieuws
© Gerard Damoiseaux

De Crob Rita 6685 gekroond tot Miss Betuwe

Aftershock-dochter De Crob Rita 6685 van de combinatie Henk Jan van Driel uit Hedel en Mies Pabon uit Beesd, werd vrijdagavond, net als vorig jaar, tijdens de Avondbloesemshow in Zoelen door het publiek uitgeroepen tot Miss Betuwe.

De koe won weliswaar in haar rubriek, maar kwam volgens jurylid Jos Knoef bij de kampioenskeuring iets tekort voor de titel. Die was voor Willems Hoeve Rita 670 (v: Cricket) van Dick, Wim en Anneke de Jong uit Buren. Haar secondante was hier De Rith Cinderella 34 (v: Damion) van maatschap Van de Anker-Kuppens uit Maurik.

Sandra 10 (v: Wabash-Way Explode) van melkveebedrijf Van Arkel uit Kerk Avezaath eiste de vaarzentitel op, terwijl Barnkamper Marilyn 422 (v: Mountfield Altaexacter) van de familie De Jong-van Ooijen uit Beusichem hier de reservetitel opeiste.

Van Arkel leverde met Sandra 7 (V. WH Viking) ook de reservekampioen oud. In deze klasse ging de titel naar Hennie 682 (v: Beverlake Loustar) van maatschap Sturkenboom uit Buurmalsen.

Nano-strijd

Binnen de organiserende Fokkersclub Midden Betuwe is er een gezamenlijke inzet van jonge stieren. Enkele jaren geleden was dit de AI Total-stier Willem's Hoeve Nano (Pronto x Shottle x R Marshall).

Tijdens de Avondbloesemshow werd een dochtergroep van deze stier gepresenteerd. Ook werd de beste Nano-dochter aangewezen: Share Marilyn 1 van maatschap Van der Gun-Van Deelen uit Zoelen.

De prijs voor het beste uier van de dag was eveneens voor een Nano-dochter Trina 64 van de familie Van Wijk-Van der Gun uit Beusichem.

Rendementsprijs

De prijs voor de meest productieve koe was voor Kian-dochter Chrystal 4 van Arnold en Brenda van Dee uit IJzendoorn. Deze elfjarige koe heeft in haar leven al meer dan 86.000 kilo melk gegeven. De gehalten zijn daarbij met 5,10 procent vet en 3,89 procent eiwit ook prima.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer