Prijzen+nuka%27s+in+de+lift
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Prijzen nuka's in de lift

De prijzen voor kalveren zijn de eerste maanden van dit jaar gestegen. Sinds januari is er 35 euro bovenop gekomen. Op dit moment is de vraag naar kalveren behoorlijk. Toch kan de prijs nog hoger.

Van een duidelijke toename van het aanbod is geen sprake, volgens Arjan van Mourik, voorzitter van de sectorcommissie Kalverhandel van Vee & Logistiek Nederland. ‘

Wel ziet Van Mourik een toename doordat een aantal melkveehouders is gestart. Ook hebben sommige ondernemers extra jongvee opgefokt om nu de stal vol te zetten. Toch zijn er ook melkveehouders die in het kader van de melkveewet juist rustig aan doen.

Veel vraag

De vraag naar kalveren is voldoende. ‘Wie nu opzet, kan in november of december leveren. Dan zijn traditiegetrouw de prijzen hoger. Dat maakt het lucratief’, stelt Van Mourik. Ook het aanbod is goed, weet hij.

Sterke kalveren

Ook om een andere reden zijn de kalverne gewild. Door het betere klimaat zijn de nuchtere kalveren in het algemeen gezonder en vitaler. Binnenkort des te meer, omdat er dan koeien kalven die weidegang hebben gehad. Dit leidt vaak tot sterkere kalveren.

De prijzen zijn behoorlijk voor roségeschikte kalveren. Voor stierkalveren van meer dan 48 kilo krijgt de veehouder nu rond de 100 euro. Andere goede kalveren zitten hier iets onder.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer