Start verhoging IJsselmeerdijk Lemmer

Over een lengte van vijf kilometer wordt de IJsselmeerdijk bij Lemmer gemiddeld een meter verhoogd. De werkzaamheden zijn gistermiddag gestart en duren drie jaar. De totale kosten bedragen 10 miljoen euro.

Start+verhoging+IJsselmeerdijk+Lemmer
© Wetterskip Fryslân

Het werk aan de IJsselmeerdijk is nodig, omdat de waterkering niet voldoet aan de wettelijke veiligheidseisen.

In het najaar van 2017 is het werk klaar en beschermt de verbeterde dijk het achterland ook de komende 50 jaar weer tegen hoogwater.

Natura 2000

Omdat de dijk grenst aan het Natura 2000 IJsselmeergebied kan aanvoer alleen over land plaatsvinden. Met name in het eerste jaar zijn er veel verkeersbewegingen.

Daarnaast zorgt het storm- en broedseizoen voor beperkingen bij de werkzaamheden, waardoor er in de zomermaanden veel werk moet worden verzet. En juist dan zijn er veel recreanten op de route.

Noodfietspad

De grond voor de ophoging wordt met vrachtauto’s aangevoerd. Het vrachtverkeer rijdt over de N359 vanuit de richting Balk en neemt voor de Lemsterhoek de afslag naar het IJsselmeer.

Op deze weg, de Plattedijk, fietsen veel scholieren en toeristen. Om tijdens de uitvoering de veiligheid te garanderen, heeft de aannemer ter hoogte van de waterinlaat Tacozijl een noodfietspad aangelegd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer