Gecombineerde opgave mogelijk tot 15 juni

Staatssecretaris Sharon Dijksma is bereid de Gecombineerde opgave met een maand te verlengen tot 15 juni, als de Europese Commissie op 22 april instemt met het voorstel van Eurocommissaris Phil Hogan.

Gecombineerde+opgave+mogelijk+tot+15+juni
© ZLTO

Dat schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer over over de uitvoering van het eerste jaar van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de jaarlijkse Gecombineerde opgave 2015.

Hogan heeft een voorstel aangekondigd om lidstaten de ruimte te bieden om de gegevensinwinning voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in 2015 met een maand te verlengen naar 15 juni 2015.

Uitstel

'Vanuit de sector heeft de LTO mij verzocht gebruik te maken van deze mogelijkheid, mocht het voorstel worden aangenomen. Ik ben daarom voornemens in dat geval van de mogelijkheid tot verlenging gebruik te maken, maar wijs er wel op dat uitstel van de inleverdatum doorwerkt in de gehele afhandeling van het GLB, inclusief de betalingen', aldus Dijksma.

'Mede gezien de hierboven geschetste gevolgen van de invoering van het nieuwe GLB, is het niet reëel om bij een verlenging van de Gecombineerde opgave te verwachten dat het uitbetalingspercentage in december vergelijkbaar zal zijn met 2014. Wel zal het zo zijn dat hoe eerder de ondernemer hun aanvraag volledig hebben ingediend, hoe eerder uitbetaling kan plaatsvinden.'

Complex

Vanaf 1 april 2015 heeft RVO.nl de Gecombineerde opgave 2015 opengesteld. De veranderingen en de daaraan gekoppelde regelingen zijn volgens Dijksma kernachtig samen te vatten als 'nieuw, complexer en anders'.

'Die complexiteit is ontstaan ondanks de inzet voor eenvoudiger regelgeving bij de totstandkoming van het nieuwe GLB', aldus Dijksma.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer