VB Projects: aardwarmteproject Vierpolders

VB Projects uit De Lier gaat de bovengrondse installaties voor het aardwarmteproject Vierpolders uitvoeren, meldt de ontwikkelaar op haar website.

VB+Projects%3A+aardwarmteproject+Vierpolders
© Nieuwe Oogst

Het is inmiddels het negende aardwarmteproject waar de groep aan gaat werken. Vier andere aannemers schreven in op de opdracht. Bij de selectie viel de keuze op de specialist uit De Lier.

Het aardwarmteproject Vierpolders is een initiatief van negen kwekers, die in dit Zuid-Hollandse tuinbouwgebied actief zijn. Zij verkeren in de gunstige omstandigheid dat op zo’n 2.200 meter diepte een zandlaag met water van circa 85 graden ligt.

Installatie

Met de nieuwe installatie die VB Projects deze zomer voor de kwekers gaat realiseren, wordt de warmte uit het zoute water omgezet naar een zoet watercircuit, zodat het water geschikt is voor de cv-installaties van de kwekers. Daarvoor worden een diverse warmtewisselaar en 13 kilometer stadsverwarming geïnstalleerd en aangelegd.

'Dit project bespaart de kwekers meer dan 2.000 kubieke meter gas per dag', zegt Marco de Bruijne. Hij is eindverantwoordelijk voor de klimaatactiviteiten binnen de VB Group.

Prijs

De Bruijne constateert dat de ervaring en de scherpe prijs de doorslag hebben gegeven. 'Nu zegt een prijs alleen niet voldoende. Je moet ook kwaliteit en leverzekerheid kunnen bieden. En dat kunnen we, dat gaan we in Vierpolders opnieuw laten zien.'

Eerder werkte VB Projects voor onder andere de Energie Combinatie Wieringermeer en realiseerde het bedrijf onlangs nog het project voor Geothermie De Lier.

Het aardwarmteproject Vierpolders wordt naar verwachting eind 2015 begin 2016 in gebruik genomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer