Jankend het erf af, dan is ‘Kijk bij de Boer’ een succes

Kinderen die jankend het erf af gaan, omdat ze niet naar huis willen, maar nog even willen spelen in de bult met zand of bij de koeien willen kijken. Simone van Adrichem van de pr-commissie van LTO Noord Goeree-Overflakkee zag dergelijke taferelen op de vijfde ‘Kijk bij de Boer’.
Van Adrichem schat in dat op tweede paasdag zo’n 10.000 mensen de acht agrarische bedrijven en twee molens op het Zuid-Hollandse eiland hebben bezocht. ‘Dat is al het vele werk meer dan waard’, zegt zij.
Met Kijk bij de Boer wil de afdeling bezoekers op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met de agrarische bedrijven en hun producten. Om de boeren goed voor te bereiden houdt de pr-commissie twee deelnemersavonden. Ze krijgen bijvoorbeeld tips over hoe ze hun bezoekers goed kunnen informeren over het bedrijf. Ook praktische zaken komen aan bod.
‘Je moet goed nadenken over elk aspect van je bedrijf, ook waar bezoekers bijvoorbeeld niet mogen komen. Denk aan de veiligheid of aan het aanlijnen van honden’, zegt Van Adrichem.
De pr-commissie houdt zich vooraf bezig met zaken als de verkeersveiligheid. Zo wordt er voor één dag eenrichtingsverkeer ingesteld op het eiland. ‘De gemeente werkt goed mee. Die ziet het als eilandmarketing.’
Bezoekers konden onder andere kijken bij een akkerbouwer, een fruitteler en een paardenhouder. Ook melkgeitenhouder Jan van Tilburg deed mee en stuurde zijn geiten voor het eerst naar buiten. ‘Een hoop mensen komen voor het kijken en aaien, anderen willen van alles weten’, zegt Van Tilburg. ‘Die belangstelling is leuk.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer