Negen+partijen+coalitie+Hollandse+Delta
Nieuws
© Wikipedia

Negen partijen coalitie Hollandse Delta

Waterschap Hollandse Delta heeft een nieuwe coalitie die bestaat uit de fracties CDA, ChristenUnie, Hollandse Delta Natuurlijk, PvdA, SGP, VVD, Water Natuurlijk, Ongebouwd en Bedrijfsgebouwd.

De grootste partij, Waterschapspartij Hollandse Delta, maakt echter geen deel van de coalitie. De partij behaalde zes zetels, drie meer dan het CDA, de nummer twee.

De nieuwe coalitie kan rekenen op steun van 21 van de 30 zetels, verdeeld over negen partijen. 'De coalitie heeft het vertrouwen dat hiermee een stabiel, constructief en bestuurskrachtig bestuur ontstaat', meldt Hollandse Delta.

College

Uit de coalitie wordt een nieuw college benoemd. Vanwege de brede coalitie zal aan provincie Zuid-Holland instemming worden gevraagd om de vijf reglementaire heemraadposten in te laten vullen door zes collegeleden.

De beoogd heemraden zijn de heer van Gelder (CDA), de heer Robijn (ChristenUnie), de heer Sas (PvdA), de heer Van Oorschot (VVD), de heer Struik (Ongebouwd) en de heer Van Eekhout (Bedrijfsgebouwd), allen in deeltijd.

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer