Weerman+start+campagne+verkiezingen
Nieuws
© Hollandse Delta

Weerman start campagne verkiezingen

Weerman Ed Aldus gaf gisteren samen met dijkgraaf Geluk van Hollandse Delta het startsein voor de campagne voor de waterschapsverkiezingen.

Dit gebeurde door het onthullen van een groot drijvend rood potlood in de vijver van het waterschaphuis in Ridderkerk. De verkiezingen voor het algemeen bestuur van het waterschap zijn op 18 maart aanstaande, tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

De campagne is bedoeld om kiezers op te roepen op 18 maart ook daadwerkelijk te gaan stemmen voor het nieuwe waterschapsbestuur. Iedereen die 18 jaar of ouder is en op de Zuid-Hollandse eilanden woont, krijgt binnenkort de stempas van de gemeente thuisgestuurd.

Opkomst

'De komende periode zal het waterschap letterlijk steeds meer in beeld komen', vertelt dijkgraaf Geluk. 'We vragen de komende maand in toenemende mate aandacht voor de verkiezingen in kranten, op radio en TV, maar ook in het straatbeeld en via social media. Uiteraard doen wij dat politiek neutraal. Wij hopen hiermee de opkomst voor de verkiezingen te bevorderen. Het is aan de politieke partijen zelf om de kiezer te interesseren in hun partijstandpunten.'

Ed Aldus is zich goed bewust van de taken van het waterschap. “De reden waarom ik ben gevraagd is niet zo verwonderlijk, want het weer en het waterschap hebben veel met elkaar te maken, licht hij toe.

'Kans op wateroverlast neemt toe'

'Door het warmer wordende klimaat worden de winters natter en de regenbuien in de zomer zwaarder. Ook zal het zeewater verder gaan stijgen. De kans op wateroverlast neemt dus toe. Het waterschap zorgt er onder andere voor dat we droge voeten houden. De mensen betalen hiervoor belasting.'

Aan de waterschapsverkiezingen doen voor Hollandse Delta 11 partijen mee met in totaal 197 kandidaten.

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer