Aanleg+waterberging+Simonshaven
Nieuws
© Hollandse Delta

Aanleg waterberging Simonshaven

Waterschap Hollandse Delta is bezig met de aanleg van een waterbergingsgebied in Simonshaven ter grootte van vier voetbalvelden.

De waterberging wordt 5.800 kuub groot. Daarin kan het overtollig regenwater worden opgevangen. De sloten worden over een lengte van 900 meter watergangen verruimd en voorzien van natuurvriendelijke oevers.

De aanleg van de waterberging op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten duurt het gehele eerste kwartaal 2015.

Binnen het project worden nog enkele dammen, duikers en een stuw vervangen of verwijderd. Het werkgebied ligt globaal ten oosten van het dorp Simonshaven, tussen de Lageweg, de Garsdijk en de Riethilseweg.

Nationaal Bestuursakkoord Water

Het project is een onderdeel van het Nationaal Bestuursakkoord Water (NBW). Met deze overeenkomst wordt door het aanleggen van waterbergingen het watersysteem beter ingericht voor het opvangen van te veel regenwater. Hierdoor wordt de kans wateroverlast bij extreme regen kleiner.

Me natuurvriendelijke oevers wil Hollandse Delta de waterkwaliteit verbeteren. De oevers worden zo ingericht, dat het land geleidelijk overgaat in water.

Daardoor krijgt de vegetatie van oever- en waterplanten een impuls, waardoor er zich ook een meer gevarieerde flora en fauna kan ontwikkelen.

Weer

 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
 • Zaterdag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer