Delfland: 5 partijen praten over coalitie

De VVD, Algemene Waterschap Partij, een combinatie van gebouwd/ongebouwd, het CDA en Water Natuurlijk moeten een coalitie gaan vormen voor het hoogheemraadschap van Delfland.

Delfland%3A+5+partijen+praten+over+coalitie
© Hoogheemraadschap van Delfland

Dat staat in het advies van informateur Buddenberg. Hij heeft alle 11 fracties gesproken. De standpunten staan van de partijen staan volgens hem vrij dicht bij elkaar.

De vijf partijen vertegenwoordigen samen 22 van de 30 zetels in het bestuur. Zij kunnen hiermee rekenen op een breed draagvlak.

Inmiddels zijn de besprekingen voor een coalitie onder leiding van de VVD-fractie gestart.. Alle partijen willen het tempo hoog houden en verwachten dan ook dat een coalitie niet lang op zich laat wachten. Het college zal bestaan uit vijf hoogheemraden.

Inhoud

Buddenberg heeft in zijn advies een aantal inhoudelijke punten geformuleerd. Het streven is om de tarieven zo min mogelijk te laten stijgen en misschien zelfs niet. Dit hangt samen met de wens om schulden versneld af te betalen.

Verder vinden alle partijen de samenwerking met partners belangrijk, vooral met gemeenten. Ook willen de partijen meer het gesprek aangaan met burgers. Vooral om hen bewuster te maken van het belang van water en waterveiligheid.

Zeespiegel

Delfland ligt onder zeespiegelniveau en is druk bebouwd. Als hier iets mis gaat, zijn er 1,2 miljoen mensen en 40.000 bedrijven de dupe. Waar de partijen nog verder over moeten praten is het kwijtscheldingsbeleid. Hier zijn nog wat verschillen te overbruggen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer