Geborgde zetels waterschappen bekend

De geborgde agrarische zetels 'ongebouwd' voor de westelijke waterschappen zijn bekend. Ook veel LTO Noord-bestuurders stappen in de de algemeen besturen van de waterschappen.

Geborgde+zetels+waterschappen+bekend
© Nieuwe Oogst

Op 18 maart 2015 vinden, tegelijk met de Provinciale Staten verkiezingen, de waterschapsverkiezingen plaats. Naast de categorie 'ingezetenen' zijn in elk waterschapsbestuur de bedrijfs-, agrarische en natuurbelangen vertegenwoordigd via ‘geborgde’ zetels. Deze worden niet gekozen via verkiezingen.

De kandidaten hebben met één van de vertrouwenscommissies gesproken, onder begeleiding van LTO Noord. Na beoordeling zijn daaruit de benoemingen voort gekomen.

Schenk

Opmerkelijke naam bij het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (Noord-Holland) is Siem Jan Schenk, voorzitter van LTO Noord. 'Ik ben kandidaat voor het algemeen bestuur. Deze functie is mijns inziens goed te combineren met het voorzitterschap van LTO Noord', aldus Schenk.

Verder wordt geborgde zetels ingevuld door melkveehouder en voormalig LTO -bestuurder Simon Ruiter uit Grootschemer (nu raadslid bij gemeente Alkmaar), en Jan Kielstra uit de Wieringermeer.

Amstel, Gooi en Vecht en Rijnland

In de geborgde fractie ongebouwd bij waterschap Amstel, Gooi en Vecht neemt provinciaal bestuurder Albert Hooijer (Weesp) van LTO Noord Noord-Holland plaats. Verder bestaat de fractie uit melkvee- en varkenshouder Pieter Kruiswijk uit Loenersloot en melkveehouder Arjan van Rijn uit Breukelen.

Oud-KAVB-voorman Sjaak Langeslag uit Voorhout neemt plaats in de geborgde fractie van het hoogheemraadschap van Rijnland. De fractie bestaat verder uit bloembollenteler Piet van de Poel uit Noordwijkerhout, melkveehouder Jan van de Nes uit Haarlem en boomkweker Jan de Vries uit Boskoop

Rijnlanden, Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard

De fractie bij hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden bestaat uit agrarisch makelaar Bert Merkens uit Doorn, melkveehouder Toos van Soest Vernooij uit Harmelen en melkveehouder Bert de Groot uit Kamerik. Hij is ook voorzitter van de LTO Noord-afdeling Woerden en omstreken.

De geborgde zetels ongebouwd bij het hoogheemraadschap van Delfland worden bezet door melkveehouder Monique Ammerlaan uit Schipluiden, Nieske Dijkshoorn-van Dijk uit Maasland, Jan van den Berg uit Schipluiden en Ria van der Burg-van Leeuwen uit Berkel en Rodenrijs. Zij is nieuw in de fractie en was voorheen secretaris van de LTO-afdeling Oostland.

De geborgde fractie van het hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard wordt gevormd door veearts Aart de Zeeuw uit Bergambacht, melkveehouder Paul Oudijk uit Moordrecht en akkerbouwer Daan Bac uit Moerkapelle. Bac was voorzitter van de LTO Noord-afdeling Zuidplas, dat is gefuseerd met de afdeling Oostland.

Rivierenland en Hollandse Delta

Voormalig provinciaal bestuurder van LTO Noord Zuid-Holland, Jan Bikker, neemt weer plaats in het algemeen bestuur van waterschap Rivierenland. De geborgde fractie wordt verder gevormd door Wilma Fokker uit Driel, Matthieu Gremmen uit Horssen en R. de Graaf-Groeneveld uit Nieuwendijk.

In het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta nemen in geborgde fractie de volgende personen plaats: akkerbouwer Lies Struik uit Dirksland, akkerbouwer Kees Trouw uit Hellevoetsluis, akkerbouwer Johan van Driel uit Nieuw-Beijerland en akkerbouwer en paardenpensionhouder Branka Vos-Wallenburg uit Rhoon.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer