Uitleg aan Chinese aardappeltelers

Een groep van 22 aardappeltelers uit China brengt deze week op uitnodiging van Aviko Potato een bezoek aan Nederland om aardappelkennis op te doen.

Haijo Dodde
Aviko Potato heeft voor de telers een uitgebreid programma samengesteld samen met de Potato Business School in Emmeloord. De groep bezoekt in anderhalve week diverse praktijkbedrijven, mechanisatiebedrijven en koeltechnische bedrijven.
Op het Aeres Praktijkcentrum Dronten kregen de Chinese telers woensdag een toelichting van Wim van Staveren. De docent van de CAH Vilentum gaf uitleg over irrigatie en het belang van goed afrijpen van een aardappelgewas. Van Staveren is als landbouwkundige zelf al diverse keren in China geweest en bekend met de situatie.
Jan Willem Peters van Aviko Potato begeleidt de groep aardappeltelers. Hij vertelt dat het doel is de teelt van met name Innovator naar een hoger plan te tillen. De betreffende telers hebben aardappelarealen die variëren van 100 tot 500 hectare per bedrijf. Zij zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de aanvoer van de fabriek Aviko Snowvalley Food in de provincie Hebei.
‘Het zijn stuk voor stuk ervaren aardappeltelers’, zegt Peters. ‘Dit bezoek is gericht op het bijbrengen van nog meer kwaliteitsbesef. De fabriek in China produceert vooral voor het fastfoodsegment en daarvoor is alleen de beste friteskwaliteit goed genoeg. We proberen door een goede instructie fouten in de teelt, bewaring en verwerking van de aardappelen zoveel mogelijk te voorkomen.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer