%27Draag+bij+aan+eerlijk+beeld+varkenssector%27
Nieuws
© nieuwe oogst

'Draag bij aan eerlijk beeld varkenssector'

Een eerlijk beeld van de varkenssector. Daar wil de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) zich hard voor maken. Hier is echter geld voor nodig. Financiële bijdragen zijn daarom gewenst.

De varkenshouders Aad van Leeuwen, Sabine Grobbink en Johnny Hogenkamp roepen collega’s en toeleverende bedrijven op om een vrijwillige donatie voor dit belangrijke en goede doel te doen: de sectorcommunicatie en -pr voor 2015.

In totaal is 500.000 euro nodig om alle communicatie- en pr-projecten op dezelfde wijze als voorheen te kunnen financieren. Dit is een gemiddelde van 100 euro per varkenshouder.

Voorheen werd deze bijdrage via het inmiddels opgeheven Productschap voor Vee en Vlees betaald.

Varkenshouders Aad van Leeuwen (Nederweert-Eind), Sabine Grobbink (Barger-Compascuum) en Johnny Hogenkamp (Dalfsen) hebben al een donatie gedaan en roepen al hun collega’s op hetzelfde te doen. ‘Pr en communicatie is voor iedereen belangrijk’, stellen zij.

Aad van Leeuwen vindt sectorcommunicatie en pr belangrijk om herkend én erkend te worden. ‘Als we als varkenshouderij geen pr en communicatie bedrijven, heb je geen draagvlak in de maatschappij en dat is nou nét wat we wel nodig hebben, óók naar de politiek toe.’

Sabine Grobbink, die schoolklassen ontvangt en actief over haar bedrijf en vanuit de stal Twittert, is het daarmee eens: ‘Mensen hebben vaak geen idee van de varkenshouderij. Alleen de negatieve verhalen kennen ze uit de media. Met een eerlijk beeld en verhaal zijn ze vaak aangenaam verrast.’ Zij roept haar collega’s eveneens op te doneren om de pr-projecten te kunnen blijven financieren.

‘Er zijn prachtige zichtstallen in Nederland en er is ook goede informatie voor kinderen op school. Daar moeten we zuinig op zijn.'

Acceptatie

Johnny Hogenkamp, die zelf vaak groepen burgers ontvangt en zich als varkenshouder actief mengt in het verenigingsleven in Dalfsen en omgeving, snapt dat niet elke varkenshouder ervoor kiest om burgers te ontvangen en rond te leiden.

‘Maar het minste wat je dan kunt doen, is het verrichten van een donatie aan de collectieve sector-pr’, meent hij. 'Wanneer elke varkenshouder jaarlijks 1.000 euro begroot voor eigen bedrijfs-pr dan wel doneert voor het collectief, krijgen we allemaal een veelvoud terug aan maatschappelijke acceptatie.’

Zij volgen hiermee het voorbeeld van POV-voorzitter Ingrid Jansen, die eind januari een persoonlijke brief stuurde aan alle POV-leden en periferie met het verzoek een vrijwillige donatie te doen voor sectorcommunicatie en –pr.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer