VVD+toch+grootste+in+Utrecht
Nieuws
© Nieuwe Oogst

VVD toch grootste in Utrecht

Door verschuivingen in de verkiezingsuitslag van de gemeente Veenendaal lijkt de VVD toch de grootste partij in de provincie Utrecht te worden, meldt RTV Utrecht.

Toen alle uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen in Utrecht vannacht binnen waren, was er nog een verschil van acht stemmen in het voordeel van D66. Met de aangepaste uitslag in Veenendaal staat de VVD zeven stemmen voor op D66.

Provincie Utrecht heeft deze verschuiving nog niet bevestigd. Lijsttrekker Arthur Kocken van de VVD zei donderdagochtend tegen RTV Utrecht dat hij wil wachten tot maandag de definitieve uitslag bekend is. Pas daarna wil hij gaan praten over mogelijke coalities.

Op dit moment worden in alle gemeentes de stemmen opnieuw geteld. De uitslag kan nog eens bijgesteld worden en de verhouding tussen VVD en D66 weer wijzigen.

Veenendaal

In Veenendaal stond de VVD vannacht op 3245 stemmen en D66 op 2231 stemmen. Burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal maakte rond 11.00 uur bekend dat de stand gewijzigd was, met vooral grote gevolgen voor VVD en D66. De VVD kreeg er vier stemmen bij, bij D66 gingen er elf af.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer