Rechter enige optie in zaak productierecht

Het afschrijven van productierechten mag niet meer van de Belastingdienst. Een gang naar de rechter is de enige optie om dat besluit terug te draaien, zegt Bert van den Kerkhof van Abab Belastingadviseurs en Juristen.

Rechter+enige+optie+in+zaak+productierecht
© nieuwe oogst

Het afschrijven van productierechten en ammoniakrechten voor boekjaar 2014/2015 is niet meer mogelijk. 'Dat besluit van de Belastingdienst is een grote strop voor de ondernemers', stelt Van den Kerkhof.

'Ondernemers missen een afschrijfpost en moeten meer belasting betalen. Terwijl de aflossingplichten gewoon doorlopen', zegt Van de Kerkhof, die zelf in de werkgroep zit die de Belastingdienst adviseert over afschrijven van productierechten.

Einddatum

'We hebben bij het ministerie van Economische Zaken ook aangegeven dat afschrijven mogelijk moet blijven', meldt hij. 'Ook al is er geen einddatum voor productierechten bekend, we weten allemaal dat het eindigt binnen afzienbare tijd. Dan zou het afschrijven nog wel mogelijk blijven voor een bepaalde periode. Maar op het ministerie wordt hier niet naar geluisterd.'

Politiek

Van den Kerkhof hoopt dat de Tweede Kamer ook in actie komt. 'Dat is een snellere weg om staatssecretaris Sharon Dijksma op andere gedachten te brengen dan een gang naar de rechter. Dat kost gewoon erg veel tijd.'

Het CDA heeft ondertussen Kamervragen gesteld over deze kwestie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  10° / -1°
  10 %
Meer weer