Verantwoorde sojaproductie in Mozambique

Solidaridad en Keten Duurzaam Varkensvlees werken de komende drie jaar samen aan verduurzaming van de sojaproductie in Noord-Mozambique. Beide organisaties investeren in een eigen project.

Verantwoorde+sojaproductie+in+Mozambique
© Nieuwe Oogst

Het geld komt direct bij de boeren terecht en daarmee wordt een tastbare bijdrage geleverd aan de verduurzaming van de sojaproductie. Met lokale partners in Mozambique worden tweeduizend boerengezinnen ondersteund om hun productie te verbeteren.

Deze gezinnen zullen daarmee niet alleen milieuvriendelijker produceren, maar ook de sojaproductie aanzienlijk verhogen. Het project helpt daarnaast mee om kinderen naar school te laten gaan.

Productiemethoden

'De samenwerking stelt ons in staat om met lokale partners in Mozambique boeren te trainen in betere productiemethoden', zegt Gert van der Bijl, internationaal coördinator van het sojaprogramma van Solidaridad.

'Maar ook om tweeduizend kleinschalige sojaboeren te ondersteunen om soja op verantwoorde wijze te verbouwen.'

Kleinschalige teelt

De productie van soja in Mozambique is zeer kleinschalig en uitsluitend bestemd voor de lokale markt. 'Mozambique is een van de armere landen in de wereld, maar met grote kansen voor ontwikkeling van de landbouw', geeft Van der Bijl aan.

Door trainingen in betere landbouwmethodes kunnen sojatelers hun opbrengst verhogen en voldoen aan de milieu- en sociale eisen van de standaard van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer