D66%3A+meldpunt+slechte+communicatie+boer
Nieuws
© D66

D66: meldpunt slechte communicatie boer

D66 opent een meldpunt om klachten van boeren over de communicatie met provincie Overijssel in kaart te brengen. De partij wil met deze klachten en ervaringen concrete aanbevelingen voor betere communicatie invoeren.

In Overijssel wordt gewerkt aan het realiseren van robuuste flora en fauna. Natuurgebieden worden met elkaar verbonden in Natuurnetwerk Nederland, voorheen de Ecologische Hoofdstructuur, en bijzondere natuurgebieden worden beschermd als Natura 2000-gebied.

Hierdoor moeten boeren soms hun bedrijf verkopen of verplaatsen. 'D66 Overijssel heeft gemerkt dat de communicatie tussen provincie en de agrarische sector ondermaats is', geeft lijsttrekker Margreet Overmeen aan.

Contactpersoon

D66 Overijssel ervoer in gesprekken met gedupeerde boeren dat de communicatie vanuit het provinciehuis slecht is. Een duidelijke contactpersoon bij de provincie ontbrak of wisselde te vaak.

'Een boer in Haaksbergen las in de krant dat zijn erf zou worden onteigend, nog voordat hij het van de provincie zelf had gehoord. We moeten stoppen met praten over boeren en starten met praten met boeren', stelt Overmeen.

Provinciale projecten

D66 Overijssel diende vorig jaar een participatiecode in die inspraak en communicatie verankerde bij provinciale projecten. Diezelfde aanpak wil de partij ook voor de agrarische sector bereiken. De eerste aanzet daartoe is het meldpunt.

'D66 is voorstander van het realiseren van meer natuur. Voor gedupeerde boeren moet de communicatie vooraf en gedurende de verandering, waaronder het actief informeren over alle regelingen, goed zijn geregeld. Het gaat tenslotte om hun bedrijf, woning en inkomen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
Meer weer