Vlaming Peter Broeckx voorzitter CRV

Vlaming Peter Broeckx (51) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van CRV. Broeckx heeft een melkveebedrijf in het Belgische Dessel en volgt Kees Gorter uit Makkinga op.

Vlaming+Peter+Broeckx+voorzitter+CRV
© CRV

In 1998 werd Broeckx voorzitter van de Vlaamse Rundveeteelt Vereniging (VRV). Uit de samenwerking tussen VRV en de Nederlandse coöperatie CR Delta ontstond het huidige CRV.

Naast zijn activiteiten in de fokkerijsector was Broeckx ook jarenlang actief bij Boerenbond. Hij trad er in 2000 toe tot het hoofdbestuur en was van 2005 tot 2013 de eerste ondervoorzitter.

Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing

Tot de vele bestuurlijke functies die Broeckx bekleedde, hoort ook het voorzitterschap van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, dat hij sinds 2007 bekleedt.

Tegelijkertijd met Broeckx werd Kurt Faes (45) uit het Belgische Meer benoemd in de Raad van Commissarissen. Linda de Groot (48) uit het Overijsselse Rossum werd benoemd in het hoofdbestuur van CR Delta.

Zij volgt Pieter van der Grift uit Bunnik op. Als lid van het hoofdbestuur wordt zij tevens commissaris binnen de raad van commissarissen van CRV en wordt daarmee de eerste vrouwelijke commissaris van de veeverbeteringsorganisatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer