De Vries volgt CRV-directeur Lindeboom op

Alfred de Vries volgt vanaf 1 januari 2015 Ate Lindeboom als directeur Operations & Development bij CRV. Lindeboom gaat met pensioen.

De+Vries+volgt+CRV%2Ddirecteur+Lindeboom+op
© CRV

De Vries is al sinds 2007 binnen CRV actief als manager Genetische Producten. Daarbij geeft hij leiding aan de fokkerij-, R&D- en productieafdelingen.

CRV meldt dat De Vries 'ruime managementervaring heeft bij zowel coöperatieve als niet-coöperatieve fokkerij-organisaties'. 'Hij heeft veel kennis van genetica en datamanagement en stond aan het hoofd van grote internationale fokprogramma's.'

In zijn functie zal De Vries de focus leggen op de ontwikkeling van fokkerij- en informatieproducten die het management van de veestapel ondersteunen.

Pensioen

Lindeboom gaat na een carrière van 41 jaar bij CRV met pensioen. Hij trad in 2001 toe tot de directie en droeg bij aan de groei van CRV van regionale speler tot wereldspeler op het gebied van de veeverbetering.

Als directeur was Lindeboom betrokken bij belangrijke acquisities, aldus CRV. 'Ook was hij een drijvende kracht achter de innovatie binnen CRV. Zo spande hij zich in voor de toepassing en ontsluiting van genomics in de fokkerij en de uitbreiding van de portfolio van CRV op het gebied van managementproducten en -diensten.'

Holstein

Ook was Lindeboom in de jaren zeventig een van de initiators achter de introductie van het Holsteinras in Nederland. Later was hij de grondlegger van het internationaal vermaarde Delta Nucleus-fokprogramma van CRV.

Lindeboom zal ook na zijn vertrek beschikbaar blijven voor projecten binnen CRV.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer