GroenLinks: windmolens langs snelwegen

GroenLinks wil dat er 1.500 windmolens extra langs de snelwegen worden gebouwd. Het Rijk moet hiervoor grond beschikbaar stellen, vindt partijleider Bram van Ojik.

GroenLinks%3A+windmolens+langs+snelwegen
©

Van de 2.300 kilometer snelweg die ons land telt, is volgens hem ongeveer de helft geschikt om windmolens langs te plaatsen. Verder voorkomt het 'verrommeling' van het landschap en wordt hierdoor de overlast voor mensen beperkt.

Volgens Van Ojik kunnen door het plan 'drie miljoen huishoudens van schone energie worden voorzien. Dat is een verdubbeling van de huidige productie in Nederland'. Ze worden de komende tien jaar gebouwd als het aan hem ligt.

Windenergie is een van de weinige thema's die er op provinciaal niveau uitspringen bij de verkiezingen. Het kabinet zet in op meer duurzame energie onder meer om minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen uit het Midden-Oosten en Rusland.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer