Drie locaties molens Noord-Holland geschrapt

Drie locaties in het Noord-Hollandse buitengebied vallen af voor het plaatsen van windturbines. Dat melden Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

Drie+locaties+molens+Noord%2DHolland+geschrapt
© Jhay Baniaga

Het gaat om de locaties: Trambaan/Jan Eikenvaart in de polder Wieringerwaard, Bobeldijk/Spierdijk/Berkhout en Venhuizen in Drechterland. Door het mogelijk afvallen van deze locaties wordt het herstructureringsgebied Zwaagdijk-Oost kleiner.

Het besluit is het gevolg van een amendement dat Provinciale Staten eerder aannamen om de ruimte tussen windturbines en gevoelige bestemmingen te vergroten van 500 naar 600 meter.

Op 2 maart nemen de Staten hierover een definitief besluit. Als het voorstel wordt aangenomen, komen de drie locaties niet meer in aanmerking voor het plaatsen van windturbines, stellen Gedeputeerde Staten.

Haarlemmermeer-Zuid

Haarlemmermeer-Zuid komt juist weer in beeld als zoekgebied om windmolens te plaatsen. Aanvankelijk viel deze locatie af omdat het gebied onderdeel uitmaakt van het Groene Hart, stelde het provinciebestuur.

Provinciale Staten vinden dat argument onterecht omdat het gebied bestaat uit elektriciteitsmasten, industrieterreinen en brede doorsnijdende wegen. Gedeputeerde Staten kan volgens de Staten-fracties onvoldoende aangeven waarom Haarlemmermeer-Zuid geen geschikte locatie is voor windenergie.

De provincie moet daarom deze locatie opnieuw onder de loep nemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer