Veel+animo+bijeenkomst+Westermeerwind
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Veel animo bijeenkomst Westermeerwind

Een bijeenkomst over windmolenpark Westermeerwind bij Urk heeft gisteren meer belangstellenden getrokken dan verwacht. Westermeerwind is het buitendijkse deel van Windpark Noordoostpolder en bestaat uit 48 turbines, meldt Omroep Flevoland.

De bedoeling van de avond was mensen zo veel mogelijk informatie te geven over wat er het komend halfjaar gaat gebeuren. Zo werd duidelijk dat van maart tot en met mei heiwerkzaamheden zullen plaatsvinden.

Omwonenden zullen tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags de meeste last daarvan hebben, geeft Omroep Flevoland aan.

Werkzaamheden

Directeur Anne de Groot van Westermeerwind: 'Het heien zal waarschijnlijk meer lawaai geven dan bij de werkzaamheden aan de windmolens die op land zijn gebouwd. Daar staat tegenover dat de turbines verder af staan van de huizen, waardoor de overlast draaglijk zal zijn'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  11° / 7°
  90 %
 • Maandag
  11° / 3°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  70 %
Meer weer