Moedermelksuiker uit bietsuiker

De Belgische professor Wim Soetaert van de universiteit Gent is erin geslaagd om met behulp van bacteriën suikers uit suikerbieten om te zetten in veel complexere moedermelksuiker.

Moedermelksuiker+uit+bietsuiker
© Nieuwe Oogst

Deze vinding kan leiden tot een verbetering van de huidige generatie melkpoeders, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Soetaert verwacht dat op basis van deze techniek er mogelijk al in 2016 een verbeterde melkpoeder op de markt kan komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer