Onderzoek naar beste fokkerijorganisatie

In de rundveehouderij zijn verschillende fokkerijorganisaties actief. Maar welke organisatie levert het beste fokmateriaal en hoe tevreden zijn melkveehouders over de bedrijfsbegeleiding door de fokkerijadviseur? Een onderzoek onder duizenden melkveehouders moet dit in beeld brengen.

Deze melkveehouders ontvangen in april een email van marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen over dit online onderzoek onder de naam ‘FokMonitor 2015’. In totaal krijgen de melkveehouders ongeveer 50 korte vragen over hun belangrijkste fokkerijorganisatie voorgelegd.

Een soortgelijk onderzoek is medio 2014 uitgevoerd onder duizenden veehouders ter beoordeling van hun belangrijkste voerleverancier onder de naam 'VoerMonitor 2014'..

Het uiteindelijke doel van het onderzoek is dat de fokkerijorganisaties de melkveehouders (nog) beter van dienst kunnen zijn. Het onderzoek levert concrete verbeterpunten op voor de fokkerijorganisaties. Ook kan een fokkerijorganisatie zien hoe goed men scoort in vergelijking met de ‘gemiddelde’ fokkerijorganisatie. En welke fokkerijorganisatie wil lager scoren dan gemiddeld?

Een keer in de twee jaar

De bedoeling is om de ‘FokMonitor’ één keer in de twee jaar uit te voeren, zodat de fokkerijorganisaties zien op welke aspecten vooruitgang is geboekt en op welke aspecten minder of helemaal geen vooruitgang.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer