2,4 miljoen voor natuur en recreatie in N-H

Provincie Noord-Holland stelt voor dit jaar 2,4 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor de aanleg van natuurverbindingen, recreatieve verbindingen, toeristische overstappunten en Laag Holland.

2%2C4+miljoen+voor+natuur+en+recreatie+in+N%2DH
© Mike Schellart

Het bedrag is onderdeel van de uitvoeringsregeling Groen. Die is bedoeld voor initiatieven waar de provincie niet rechtstreeks bij betrokken is, maar die wel een bijdragen aan de provinciale doelen op gebied van natuur en recreatie.

Soort initiatieven

De uitvoeringsregeling groen bestaat uit vier onderdelen. Voor de planvorming, verwerving en inrichting van natuurverbindingen en ontsnipperingsmaatregelen, zoals paddentunnels, trekt de provincie 150.000 euro aan subsidiegeld uit.

Voor het onderdeel ‘verbetering van de recreatieve verbindingen stad-land’ stelt de provincie in 2015 circa 1,4 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen waardoor natuur- en recreatiegebieden beter toegankelijk worden, zoals de aanleg van fietstunnels en -bruggen.

Top

Het onderdeel ‘Toeristische Opstapplaatsen’ (TOP’s) is bestemd voor activiteiten zoals de aanleg van parkeervoorzieningen voor auto en fiets bij groengebieden en informatiepanelen over fiets- en wandelroutes. Hiervoor is in 2015 een budget beschikbaar van 500.000 euro.

Voor de regio Laag Holland, het landschap tussen de steden Alkmaar, Hoorn, Amsterdam en Zaanstad stelt de provincie 300.000 euro beschikbaar voor projecten die zijn gericht op het versterken van de weidevogelpopulatie, de moerasvogelpopulatie en de recreatieve hoofdstructuur en routenetwerken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer