Twee ton voor Landschapsfonds Rijnland

Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland heeft een startkapitaal van 200.000 euro van gemeenten in de regio Holland Rijnland en provincie Zuid-Holland gekregen.

Twee+ton+voor+Landschapsfonds+Rijnland
© Hielco Kuipers

Met het geld gaat de stichting in ieder geval de komende jaren circa 75 kilometer boerenlandpaden duurzaam onderhouden. Daarnaast gaat het bijvoorbeeld om het beheer van bloemrijke akkerranden of knotwilgen.

'Met het Landschapsfonds kunnen we het beheer en onderhoud van het landschap vergoeden en hopen we te bevorderen dat het wordt opengesteld om in te kunnen recreëren, nu en in de toekomst. Ook willen we initiatieven steunen die de bewustwording en beleving van het landschap vergroten', aldus voorzitter Mirjam Ates.

De voormalig wethouder van Zoeterwoude vormt het bestuur samen met Godfried Meijer (voormalig directeur van Heineken), Richard van de Merwe (directeur Rabobank Bollenstreek) en Michiel Houtzagers (directeur Zuid-Hollands Landschap).

Financiers

Het totale wandelroutenetwerk in de regio bedraagt een geschatte 375 kilometer, waarvan zo'n 75 kilometer boerenlandpaden. Voor het beheer van de boerenlandpaden werkt het Landschapsfonds samen met het Groene Klaver Collectief van vier agrarische natuurverenigingen.

'Het beheer en onderhoud van het totale wandelroutenetwerk is een goed voorbeeld van publiek-private samenwerking' aldus Ates.

Het Landschapsfonds wil graag meer groene plannen verwezenlijken in Holland Rijnland. Hiervoor gaat zij op zoek naar partners die dit kunnen uitvoeren en investeerders die dit willen financieren.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer