Wethouder%3A+Bergboezem+niet+loskoppelen
Nieuws
© Wikimedia

Wethouder: Bergboezem niet loskoppelen

Het beheer van de Bergboezem wordt niet losgekoppeld van de Groenzoom, een 465 hectare groot natuurproject bij Berkel en Rodenrijs.

Dat heeft wethouder Jeroen Heuvelink van Lansingerland onlangs gezegd tijdens een commissievergadering.

Stichting Natuur- en Milieuwacht Berkel en Rodenrijs wil de coöperatie Weidevogel Beheer Bergboezem oprichten om de Bergboezem te beheren. De stichting wil zodoende het weidevogelbeheer in de polder adopteren en met lokale oplossingen behouden.

Heuvelink nam onlangs het plan van de stichting in ontvangst. Tijdens de commissievergadering maakte hij duidelijk dat de gemeente alleen het beheer van de gehele Groenzoom aanbesteedt. De coöperatie zou hooguit als onderaannemer kunnen fungeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
Meer weer