Bioboeren Noord-Holland zoeken 900 hectare

Cluster Biovalley zoekt voor haar biologische groentetelers in Noord-Holland Noord naar 150 hectare grond voor uitbreiding van hun vollegrondsgroenteteelten.

Bioboeren+Noord%2DHolland+zoeken+900+hectare
© Koen van Wijk

Dat blijkt uit advertenties van Biovalley in onder meer de krant Agrarisch West-Friesland. De telers zoeken grond voor langjarige pacht of huur.

Daarnaast ziet Biovalley een vraagbehoefte van zo'n 800 hectare landbouwgrond onder de potentiële omschakelaars onder Noord-Hollandse melkveehouders.

60 kandidaten

'In heel Noord-Holland zijn er veertig tot zestig potentiële kandidaten die willen overschakelen naar de biologische melkveehouderij. Om te extensiveren, hebben zij zo'n 800 hectare nodig, als aanvulling op hun 3.000 hectare eigen grond', volgens Maria van Boxtel van Biovalley.

De biologische groentetelers en melkveehouders aangesloten bij Biovalley bezitten nu een gezamenlijk teeltareaal van 150 hectare en zijn dit al aan het verdubbelen.

Natuurorganisaties

'Voor biologische melkveehouders kan pachtgrond van natuurorganisaties ook interessant zijn, die percelen passen goed in de bedrijfsvoering', aldus Van Boxtel.

De biologische landbouw is al flink gegroeid in Noord-Holland, in areaalomvang staat de provincie inmiddels op de derde plaats van alle Nederlandse provincies, volgens Biovalley.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer