Bioboeren+Noord%2DHolland+zoeken+900+hectare
Nieuws
© Koen van Wijk

Bioboeren Noord-Holland zoeken 900 hectare

Cluster Biovalley zoekt voor haar biologische groentetelers in Noord-Holland Noord naar 150 hectare grond voor uitbreiding van hun vollegrondsgroenteteelten.

Dat blijkt uit advertenties van Biovalley in onder meer de krant Agrarisch West-Friesland. De telers zoeken grond voor langjarige pacht of huur.

Daarnaast ziet Biovalley een vraagbehoefte van zo'n 800 hectare landbouwgrond onder de potentiële omschakelaars onder Noord-Hollandse melkveehouders.

60 kandidaten

'In heel Noord-Holland zijn er veertig tot zestig potentiële kandidaten die willen overschakelen naar de biologische melkveehouderij. Om te extensiveren, hebben zij zo'n 800 hectare nodig, als aanvulling op hun 3.000 hectare eigen grond', volgens Maria van Boxtel van Biovalley.

De biologische groentetelers en melkveehouders aangesloten bij Biovalley bezitten nu een gezamenlijk teeltareaal van 150 hectare en zijn dit al aan het verdubbelen.

Natuurorganisaties

'Voor biologische melkveehouders kan pachtgrond van natuurorganisaties ook interessant zijn, die percelen passen goed in de bedrijfsvoering', aldus Van Boxtel.

De biologische landbouw is al flink gegroeid in Noord-Holland, in areaalomvang staat de provincie inmiddels op de derde plaats van alle Nederlandse provincies, volgens Biovalley.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer