LTO+en+BioValley+zoeken+grond+bioboer
© BioValley

LTO en BioValley zoeken grond bioboer

LTO Noord en BioValley gaan gemeenten en terreinbeherende organisaties (TBO’s) in Noord-Holland Noord vragen om grond ter beschikking te stellen voor biologische landbouw.

Die ruimte is nodig voor biologische boeren met uitbreidingsplannen en gangbare agrariërs die willen omschakelen, stellen beide organisaties.

Brief

Gemeenten in noordelijk Noord-Holland en TBO’s als Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer krijgen binnenkort een brief. Daarin wordt dit verzoek gedaan, meldt Jan de Veer, bestuurslid van LTO Noord-vakgroep Biologische land- en tuinbouw.

De Veer: ‘We krijgen vanuit de sector steeds vaker het signaal dat het lastiger wordt om uit te breiden. Daarnaast loopt er vanuit te provincie een project waarin gangbare boeren worden gestimuleerd om over te schakelen op biologisch’.

Geschikt

Die 'overstappers' moeten volgens het bestuurslid wel snel over geschikte grond kunnen beschikken, want een perceel van een gangbaar bedrijf is pas na drie jaar braakligging geschikt voor biologische landbouw.

? Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer