LTO en NVV werken niet mee aan Radar

LTO, NVV en Varkens Vandaag werken niet mee aan consumentenprogramma Radar van AvroTros. Zij staan op het standpunt dat lage prijzen van vlees in de supermarkt en het stunten met vlees een onderwerp is voor retail en consument en niet voor de varkenshouder.

LTO+en+NVV+werken+niet+mee+aan+Radar
© Twan Wiermans

Radar wil een uitzending maken over lage prijzen voor varkensvlees, de kostprijs voor boeren en efficiënte varkensproductie. LTO, NVV en Varkens Vandaag hebben besloten daar niet aan mee te werken en ook niet fysiek in de uitzending te reageren.

Geen boerendiscussie

'Het is geen discussie waarbij onze boeren in eerste instantie betrokken zouden moeten zijn', menen Eric Douma vicevoorzitter van LTO Vakgroep Varkenshouderij en NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

'Wij produceren wat de markt van ons vraagt. Als die markt vraagt om andere concepten en producten met onderscheidende kenmerken, zullen we die leveren, mits de consument de meerkosten betaalt. Zo simpel ligt het.'

Uit de markt

Nederlandse varkenshouders voldoen aan alle strenge Europese standaarden, regels en wetten en zelfs aan tal van bovenwettelijke Nederlandse regels en wetten. LTO, NVV en Varkens Vandaag zien daarom geen meerwaarde in een discussie met varkenshouders hierover in Radar.

Douma en Jansen: 'Voer de discussie nu met ketenpartners, die voor een doorbraak kunnen zorgen. We willen niet terug naar de tijd dat varkenshouders overschakelden op scharrelvarkens, maar later weer terug moesten omdat er geen vraag was uit de markt'.

Reactie LTO, NVV en Varkens Vandaag

LTO en NVV hebben wel antwoord gegeven op vragen die de redactie van Radar had voorgelegd. Deze antwoorden zijn hier te lezen. LTO en NVV gaan ervan uit dat Radar de antwoorden integraal overneemt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer